پرش به محتوا

ترموستات کولر گازی |نحوه تنظیم، تست و تعمیر ان

هر انچه در مورد ترموستات کولر گازی نیاز دارید بدانید را در اینجا بصورت دایره المعارف اورده ایم. از ساختمان ان گرفته تا نحوه تست و تعمیر ترموستات ها و چگونگی تنظیم ان در کولر گازی.

مرکز تخصصی تعمیر و سرویس کولر گازی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 5 دقیقه

تاریخچه ترموستات

احتمالاً اولین نمونه های ثبت شده کنترل ترموستات توسط مبتکر هلندی Cornelis Drebbel (1572-1633) در حدود سال 1620 در انگلستان ساخته شده است. وی یک ترموستات جیوه ای را برای تنظیم دمای دستگاه جوجه کشی مرغ اختراع کرد. این یکی از اولین دستگاه های کنترل شده بازخورد ثبت شده است.

تست تعمیر تنظیم ترموستات کولر گازی

کنترل مدرن ترموستات در دهه 1830 توسط Andrew Ure (1778–1857) ، یک شیمی دان اسکاتلندی ، که ترموستات دو فلزی را اختراع کرد ، توسعه یافت. کارخانه های نساجی آن زمان برای عملکرد بهینه به دمای ثابت و ثابت نیاز داشتند ، بنابراین برای دستیابی به این هدف ، ترموستات دو فلزی طراحی شد که در اثر انبساط یکی از فلزات در مقابل افزایش دما و قطع منبع انرژی ، خم می شود.

Warren S. Johnson (1847–1911) از ویسکانسین در سال 1883 یک ترموستات اتاق دو فلزی را ثبت اختراع کرد. و دو سال بعد حق ثبت اختراع اولین سیستم کنترل ترموستاتیک چند منطقه ای را ثبت کرد. آلبرت بوتز (1849–1905) ترموستات برقی را اختراع کرد و آن را در سال 1886 به ثبت رساند.

یکی از اولین کاربردهای صنعتی ترموستات در تنظیم دما در دستگاه های جوجه کشی طیور بود. چارلز هرسون ، مهندس بریتانیایی ، اولین دستگاه جوجه کشی مدرن تخم مرغ را طراحی کرد که در سال 1879 برای استفاده در مرغداری ها مورد مورد استفاده قرار گرفت. دستگاه های جوجه کشی دارای یک ترموستات دقیق برای تنظیم دما بودند؛ تا تجربه تخمگذاری تخم مرغ به طور طبیعی را دقیقاً شبیه سازی کند. ویکیپدیای مطلب

ترموستات کولر گازی

ترموستات کولر های گازی از نوع بالای صفر و محیطی می باشند.

ترموستات کولر گازی

محل نصب قسمت لوله مویی ترموستات در پایین و کنار اواپراتور است. و باید دقت کرد که به اواپراتور نچسبه زیرا سیستیم دایما قطع و وصل می شود. ترموستات طوری طراحی شده که معمولا بین دمای 18 تا 25درجه سانتی گراد عمل می کند.

وظایف ترموستات :

  1. کنترل دما
  2. حفاظت از کمپرسور و به نوعی استراحت دادن به آن

اجزا تشکیل دهنده ترموستات

ساختمان و اجزای ترموستات ها عبارتند از:

  1. فانوسک یا به عبارتی دیافراگم که از یک سمت ثابت و از طرف دیگر می تواند حرکت کند. این حرکت بسیار جزئی است. یا به جلو یا به عقب
  2. لوله مویی حساس به دما؛ که ممکن است در انتهای ان یک بالب حساس به دما داشته باشد و داخل آن محتوای سیالی که ممکن است از جنس سیال درون سیستم باشد
  3. مجموعه فنر و اهرم های داخل جعبه ترموستات
  4. ترمینال برق و مجموعه پلاتین های ثابت و متحرک داخل ترموستات
  5. پیچ چرخشی تنظیم برودت ( تنظیم دامنه دما ) و پیچ تنظیم تفاضل
  6. پوسته خارجی و اتصالات آن

شرح کار ترموستات

وقتی هوای اواپراتور سرد می شود، سیال داخل لوله مویی ترموستات منقبض شده و به فانوسک منتقل می گردد.

در این حالت فانوسک حرکت جزیی به سمت عقب داشته و این تغییرات به کلید فنری منتقل می گردد؛ که موجب باز شدن پلاتین ها و قطع جریان برق می گردد. و کمپرسور خاموش می شود.

حال هنگامی که اواپراتور گرم شد سیال مربوطه داخل عامل محرک منبسط شده و موجب بسته شدن پلاتین ها و وصل جریان برق می گردد .

ترموستات 2 فیش:

مانند کلید یا یک سووییچ عمل می کند و دارای یک ورودی و یک خروجی می باشد که با هم تفاوتی نمی کنند. فقط یک فرمان قطع یا وصل را می دهد.

بررسی معایب ترموستات کولر گازی

  1. مهمترین عیب ان ظریف بودن قسمت بالب ان است. یعنی شکستگی قسمت لوله مویی ترموستات که باعث خروج سیال داخل آن می شود. و این باعث دفرمه شدن فانوسه یا بعبارتی دیافراگم آن می گردد. در نتیجه پلاتین ها بطور دائم باز (قطع) می مانند. که در این حالت باید ترموستات تعویض شود
  2. زنگ زدن اتصالات برق ترموستات که باید آنها را تمیز و محکم نگه داشت
  3. زنگ زدگی پلاتین های داخل ترموستات که موجب قطع دائم یا وصل دائم ترموستات می گردد.
  4. در ترموستات محیطی کولر ممکن است بالب یا لوله مویی آن به اواپراتور بچسبد. که موجب بالارفتن حساسیت ترموستات شده و باعث قطع و وصل مکرر و سریع ترموستات می شود؛ که باید آن را جدا کرده و در جای مخصوص خود قرار دهیم

تست ترموستات کولر گازی

  1. تست دمایی. در این روش از یک ظرف آب سرد استفاده می کنیم. بدین ترتیب که ابتدا با چرخش دسته گردان ترموستات در خلاف عقربه های ساعت آن را در دامنه حرارتی که قرار می دهیم؛ سپس قسمت انتهای لوله مویی یا بالب ترموستات را در ظرف آن سرد قرار می دهیم. پس از مدتی باشنیدن صدای تقه جزیی باید ترموستات قطع کند، در غیر اینصورت ترموستات خراب می باشد.
  2. سنجش قطع و وصلی ان با اهم متر : ترموستات کولری در دماهای معمولی محیط در حالت وصل می باشد. که با اهم متر آن را تست می کنیم. اگر بوق تستر وصل نشان داد سالم است، در غیر اینصورت ترموستات خراب می باشد. اما این روش تست کامل نیست. زیرا ممکن است پلاتین ترموستات در اثر چسبندگی به حالت اتصال در آمده باشند. که باید تست شماره 1 را نیز انجام دهیم.
عضویت در خبرنامه
Notify of
guest

0 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ترین ها بیشترین رای
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
درخواست اعزام تکنسین